zondag 16 augustus 2015

Ook moeders hebben vaders!


judge-300552_1280.jpg
Vragen zijn er om gesteld te worden.
Maar wie geeft de antwoorden als zij met oren niet willen horen?
          

                                          Ook moeders hebben vaders!

Ik vraag mij af waar de moeders van de vaders zijn die hun kind of kinderen niet meer mogen zien, wat is hun mening als vrouw zijnde over het gegeven dat hun zoon als vader zijnde in het niet valt bij de rechten van de moeder?


Waar de stemmen zijn van alle geëmancipeerde vrouwen die vinden dat gelijkheid wat rolverdeling zorg en bij de geboorte ook zonder huwelijk of geregistreerde partnerschap sprake moet zijn van gezamenlijk ouderlijk gezag.
Niet alleen als gelijkheid naar de vader toe maar ook om anno 2015 kenbaar te maken dat niet automatisch de verzorgende en verantwoordelijke rol alleen bij de moeder ligt en als zodanig word gezien want naast moederschap willen ook zij een
carrière


Waar de stemmen zijn van de vrouwen die toen in hun ogen de keuze hebben gemaakt om hun kind/kinderen in hun ogen toen met voor hun gegronde redenen de omgang met vader hebben verbroken en die daar later op teruggekomen zijn.
Kortom als de wet en de hulpinstanties de rechten van de vrouw vooropstelt en de rol van vader zo ondermijnd zijn het dan niet juist de vrouwen die om verandering moeten vragen?


Hoe leren wij vrouwen onze zonen dat vrouwen gelijk zijn met dezelfde rechten en plichten als de man? de zonen die in vele gevallen later ervaren dat dit ophoud als je voor het vraagstuk komt te staan wat zijn mijn rechten als vader?


Er zijn uiteraard vaders die zich zelf aan het vaderschap willen onttrekken maar geeft de wet die zo duidelijk de vrouw als verzorgster aangeeft hun daar niet alle ruimte toe? bij gelijkheid zouden ook die vaders zich niet aan hun verantwoordelijkheid kunnen onttrekken want net als de moeder blijf je ook vader zolang je kinderen hebt.

Tot slot moeten ouders beseffen dat ze tegenover elkaar staan als ex partners maar dat ze als ouders van hun kind/kinderen naast elkaar moeten staan en zouden moeten strijden voor wat goed is voor hen! ex ouders bestaan immers niet.

1 opmerking: