woensdag 24 februari 2016

Vraag je zelf eens af

Vraag jezelf eens af.. 
hoe het kan dat als er staat beschreven.. je bent onschuldig tot het tegendeel bewezen is :
Na vrijspraak omdat jij moest voorkomen door valse aangifte bewezen laster,  er geen sancties worden ondernomen tegen de aangeefster/aangever
Vraag je zelf eens af... 
Hoe het kan dat je belasting moet betalen voor degene die na haar/zijn verhalen vol van leugens om hulp bij bv het wijkteam (die gesubsidieerd worden door de gemeente) aankloppen om zo sterker te staan, verhalen die niet geverifieerd worden hoe kunnen hun dan de juiste hulp bieden? betalen wij dan belasting voor schijnvertoningen?

Vraag jezelf eens af meneer, mevrouw van de hulpinstanties of je de gouden regel van hulpverlening nog kent.. dat elk verhaal twee kanten heeft zodra je die vergeet en negeert ben je te betrokken en ook dat is weer een no go op de regel!

Vraag jezelf eens af.. 
Hoe het kan dat er advocaten bestaan die redelijkerwijs moeten weten dat de beweringen die hun cliënten uiten onmogelijk op waarheid zijn berust,  bijvoorbeeld ik heb van zijn of haar behandelend arts vernomen dat hij of zij vele psychische stoornissen heeft.
Ook al weet de advocaat dat een arts dit nimmer met een derde bespreekt (ook in  dat beroep berust geheimhouding) , toch word er niet aan de client gevraagd kunt u dit bewijzen heeft u daar een rapport van?
Nee in tegendeel het is de advocaat die hier over het hardste schreeuwt.
Vraag jezelf eens af meneer en mevrouw de advocaat je koos ooit voor recht.. gaat het om winnen in een familie rechtzaak waarin onschuldige kinderen zijn betrokken? recht onschuld  of winnen voor welk belang kiest u?

Vraag jezelf eens af..
 Hoe het kan dat anno 2016 de rechten van moeders en vaders nog zo ongelijk zijn verdeeld.
Dat als er in de grondwet staat dat alle mensen gelijk zijn er op het gebied van kinderen en opvoeden er wel degelijk een verschil word gemaakt want dan ben je duidelijk een man of een vrouw en uitzonderingen daar gelaten dan veranderd de grond wet in moeders wil is wet!

Ik vraag mijzelf af.. nee ik ben boos omdat ik als geëmancipeerde vrouw sta voor gelijke rechten tussen man en vrouw wie niet anno 2016? voor dat je ja knikt vraag jezelf dan eerst eens af of liefde, zorg en verantwoordelijkheid naar kinderen toe gender gebonden is...ik vind van niet, er is alleen een wet waarin vrouwen een streepje voor hebben.
Vraag dat jezelf eens af.. 


1 opmerking: